Het onderschatten van onderhoud

De meeste mensen onderschatten het belang van onderhoud. Ze hebben net een nieuw huis en gaan er vanuit dat hun CV-ketel of waterleidingen nog jaren mee gaan. Wist je dat je een hoop euro’s in de toekomst kan besparen door het plegen van onderhoud?

De redenen waarom mensen onderhoud laten

Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom mensen onderhoud laten schieten. Bij sommige mensen is het geld het probleem, andere denken er niet aan en sommige mensen denken dat het niet nodig is. Wat je reden ook mag zijn, lees dit artikel eens goed door en bedenk je wat van voordelen goed onderhoud voor je kan opleveren.

Natuurlijk snappen wij dat geld een probleem kan zijn om onderhoud te laten. Als je al krap in geld zit, zijn dit één van de eerste dingen waar je geld op probeert te besparen. Toch kun je in de toekomst flink veel euro’s besparen. Het is namelijk voordeliger om te voorkomen dan te genezen.

Een nieuw huis wordt op een gegeven moment ook oud. Dit betekent dat het ook onderhoud nodig heeft, zodat het in zijn oudere levensjaren nog steeds een geschikte levensomgeving is.

Wat van onderhoud moet je aan denken?

Bij onderhoud kun je denken aan verschillende dingen. Zo kun je je CV-ketel onderhouden om problemen in de toekomst te voorkomen. Het ergste wat je kan overkomen is dat je CV-ketel er mee ophoud midden in de winter. De meeste mensen zien pas in hoe belangrijk een CV-ketel kan zijn, wanneer het niet meer werkt.

De waterleidingen en het riool zullen eens in de tijd onderhouden moeten worden. Dat is belangrijk om lekkages en verstoppingen in de toekomst te voorkomen. Bij onderhoud merken we scheurtjes in de waterleidingen eerder op, waardoor we de waterleidingen op tijd kunnen vervangen of van de juiste reparatie kunnen voorzien.

Geschikte periode voor onderhoud

Wat is de meeste geschikte periode voor onderhoud? Bij de waterleidingen en het riool maakt dat in principe niet zoveel uit. Het is niet handig om de waterleidingen in de winter te controleren wanneer het gevroren heeft. In sommige gevallen kan het water in de leidingen dan bevroren zijn.

Voor de CV-ketel ligt dit anders. Je kunt het beste je CV-ketel onderhouden vlak voor en na de winter. Zo weet je of je CV-ketel de winter overleefd heeft en of het de komende winter gaat overleven. Het is erg belangrijk om je CV-ketel te onderhouden, want je wilt natuurlijk niet zonder warm water en verwarming komen te zitten de in de winter.

Wat zullen we precies gaan doen?

Wanneer we over onderhoud praten, praten we over het controleren van de waterleidingen, het riool en CV-ketel. Op het moment dat uit de controle blijkt dat er iets niet goed is, kunnen we direct handelen. Soms kiezen we voor een reparatie en soms moeten er dingen vervangen worden. Dat bespreken we samen met jou, zodat we zeker weten dat onze plan van aanpak de beste is. Mocht je je waterleidingen, het riool of je CV-ketel een onderhoudsbeurt geven, neem dan contact met ons op.

Om terug te keren naar de homepage —-> www.loodgieterinutrecht.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button