Op welk moment kun je het beste een loodgieter inschakelen?

Het grootste gedeelte van de huishoudens schakelt pas een loodgieter is wanneer er zich problemen voor doen. Ze hebben te maken met een lekkage, een verstopping of een probleem met de CV-ketel. Slechts een klein deel schakelt een loodgieter in voor onderhoud.

De meeste mensen zijn het liefst zo weinig mogelijk geld kwijt aan een loodgieter. Dit is te begrijpen, want je kunt je geld natuurlijk beter besteden. Om deze reden kiezen de thuisklussers ervoor om het onderhoud zelf te verrichten en de problemen zelf op te lossen. De meeste mensen onderschatten vaak de moeilijkheidsgraad van de klus. Een klus zoals het repareren van een lekkage vereist namelijk kennis van zaken en de juiste gereedschap.

Voor de mensen zelf is het ook lastig om te bepalen in welke situatie ze nou precies een loodgieter nodig hebben. Om deze reden schrijven wij een artikel en brengen we de situatie dat je het beste een loodgieter in kunt schakelen, graag voor je in beeld. Bij twijfel kun je ons altijd bellen of mailen.

Er is geen warm water

Een koude douche is natuurlijk niet prettig. Helemaal niet als winter op dat moment het seizoen is. Hier kunnen verschillende oorzaken achter zitten, waardoor het voor iemand zonder enige vakkennis lastig te bepalen is waar hij het probleem moet zoeken. Het kan bijvoorbeeld aan de boiler liggen of een onderdeel van de verwarming wat kapot is. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de oorzaak.

De boiler moet vervangen worden

Ook de boiler houdt er een keer mee op. In de meeste gevallen is het dan het beste om hem te vervangen om je problemen (en geld) in de toekomst te besparen. De loodgieter is een man met kennis en hij is de aangewezen persoon om je van advies te voorzien. Het installeren van boilers wordt bij ons altijd gedaan met garantie.

De waterdruk is er niet meer

Als de waterdruk er mee opgehouden is, kan dit komen door een opeenhoping aan water in één van de leidingen of door het verkeerd installeren van de leidingen. De oorzaak is vaak lastig te vinden. Een loodgieter doet dit dagelijks en heeft niet veel tijd nodig om het probleem te vinden. Wil je zeker weten dat dit probleem op een goede wijze wordt opgelost dan doe je er verstandig aan om een loodgieter langs te laten komen.

Een niet werkend riool

Ook in het riool kunnen er problemen voor doen. Dit zijn vaak niet de leukste problemen, omdat er in de meeste scenario’s een onaangename geur vrijkomt. Voor het oplossen van problemen aan het riool heb je professioneel gereedschap nodig en moet je weten wat je doet. Wij, van loodgieters Utrecht, voldoen aan deze vereisten en komen je dan ook graag een handje helpen om de problemen op te lossen.

Bevroren waterleidingen

De leidingen kunnen in de winter bevriezen. Je zou dan zelf een poging kunnen om de waterleidingen zelf te ontdooien. Dit kun je doen middels warm water of door een föhn te gebruiken. Op het moment dat er scheuren in de leidingen zichtbaar zijn, is het een verstandig keus om contact op te nemen met een loodgieter. Op deze manier kun je namelijk lekkages voorkomen.

Heb jij last van één van de genoemde problemen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je namelijk graag.

Om terug te keren naar de homepage —> www.loodgieterinutrecht.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button