Zonder loodgieter je afvoer ontstoppen

De meeste afvoersystemen krijgen op den duur te maken met verstoppingen. Als je afvoer verstopt zit weet men niet altijd dat men dit ook zelf kan verhelpen. Een loodgieter hoeft niet altijd ingeschakeld te worden. Het is wel belangrijk om dit zelf op een zorgvuldige manier aan te pakken zodat je niet nog meer schade aanricht. Als het na herhaaldelijke pogingen nog niet gelukt is om de verstopte afvoer te repareren, schakel dan wel een loodgieter in. Zelf je afvoer ontstoppen? Lees dan onderstaande tips.

Benodigdheden voor afvoer ontstoppen.

De meeste gereedschappen vind je in de doe-het-zelf winkel of in een ijzerwaren winkel. Hieronder de benodigdheden voor als je afvoer verstopt zit.

  • Rubberen ontstopper ( deze wordt vaak plopper genoemd).
  • Ontstoppingsveer (als de verstopping wat dieper in de afvoerpijp ligt dan is een ontstoppingsveer zeer handig.
  • Rioolontstopper,wc ontstopper, gootsteenontstopper of een hogedruk ontstopper.(er is ook de mogelijkheid om ontstoppers te huren, dit is handig als je het maar eenmalig nodig hebt.
  • Azijn, baksoda of een kant en klaar ontstoppingsmiddel is een must om in huis te hebben.
  • Emmer
  • Rubberen handschoenen
  • Zaklantaarn

Plan van aanpak:

Pompen met de ontstopper

Heb je last van een kleine verstopping dan kan deze opgelost worden met een rubberen ontstopper. Je vult de gootsteen met een laagje water en propt een natte doek in de overloop opening. De rubberen kop van de plopper plaats je over de afvoer. Je maakt een aantal keren krachtige pompbewegingen waarna je de plopper met een snelle beweging lostrekt. Herhaal dit een aantal keer en controleer tussendoor of het water wegstroomt.

Vrijmaken van de zwanenhals

Als blijkt dat de rubberen ontstopper geen verandering teweegbrengt dan is het van belang om de zwanenhals goed schoon te maken.

Plaats een emmer onder de zwanenhals om vuil en water op te kunnen vangen. Als je de beker van de zwanenhals hebt losgeschroefd dan maak je hem schoon. Maak gebruik van een klerenhanger of ijzerdraad als de verstopping te diep in de zwanenhals ligt.

Kant en klare ontstopper

Mocht het afvoer ontstoppen na bovenstaande handelingen nog niet lukken, maak dan gebruik van een kant en klare ontstopper.

Zorg dat je handschoenen gebruikt en de gebruiksaanwijzing op de verpakking goed naleest. Zorg voor voldoende ventilatie en spoel nadien goed na. Kies liever voor milieuvriendelijke en biologische ontstoppers, omdat veel van de ontstoppingsmiddelen chemische en agressieve bestanddelen bevatten.

Ontstoppingsveer

Als je afvoer verstopt blijft zitten na deze handelingen kun je gebruikmaken van de ontstoppingsveer. Het is een stalen veer van vijf tot ongeveer tien meter. Het is noodzakelijk dat de veer zowel U als S bochten kan volgen. De veer wordt voorzichtig in een draaiende beweging de afvoer in geduwd. Hierdoor schraap je het vuil uit de leiding. Probeer het niet te forceren omdat je anders de leidingen kunt beschadigen.

Ziet het er naar uit dat het werk toch zwaarder is dan verwacht en heb je een zwaardere ontstopper nodig? schakel dan een leverancier of verhuurder in die je kan voorzien van advies. Of heb je het vermoeden dat de verstopping te hardnekkig is en je bang bent de leidingen te beschadigen? Schroom dan niet om een loodgieter of rioolexpert in te schakelen.

Wees er op tijd bij. Je voorkomt hiermee onnodige schade en hoge kosten.

Interesse in een professionele loodgieter in Utrecht? www.loodgieterinutrecht.com

Het onderschatten van onderhoud

De meeste mensen onderschatten het belang van onderhoud. Ze hebben net een nieuw huis en gaan er vanuit dat hun CV-ketel of waterleidingen nog jaren mee gaan. Wist je dat je een hoop euro’s in de toekomst kan besparen door het plegen van onderhoud?

De redenen waarom mensen onderhoud laten

Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom mensen onderhoud laten schieten. Bij sommige mensen is het geld het probleem, andere denken er niet aan en sommige mensen denken dat het niet nodig is. Wat je reden ook mag zijn, lees dit artikel eens goed door en bedenk je wat van voordelen goed onderhoud voor je kan opleveren.

Natuurlijk snappen wij dat geld een probleem kan zijn om onderhoud te laten. Als je al krap in geld zit, zijn dit één van de eerste dingen waar je geld op probeert te besparen. Toch kun je in de toekomst flink veel euro’s besparen. Het is namelijk voordeliger om te voorkomen dan te genezen.

Een nieuw huis wordt op een gegeven moment ook oud. Dit betekent dat het ook onderhoud nodig heeft, zodat het in zijn oudere levensjaren nog steeds een geschikte levensomgeving is.

Wat van onderhoud moet je aan denken?

Bij onderhoud kun je denken aan verschillende dingen. Zo kun je je CV-ketel onderhouden om problemen in de toekomst te voorkomen. Het ergste wat je kan overkomen is dat je CV-ketel er mee ophoud midden in de winter. De meeste mensen zien pas in hoe belangrijk een CV-ketel kan zijn, wanneer het niet meer werkt.

De waterleidingen en het riool zullen eens in de tijd onderhouden moeten worden. Dat is belangrijk om lekkages en verstoppingen in de toekomst te voorkomen. Bij onderhoud merken we scheurtjes in de waterleidingen eerder op, waardoor we de waterleidingen op tijd kunnen vervangen of van de juiste reparatie kunnen voorzien.

Geschikte periode voor onderhoud

Wat is de meeste geschikte periode voor onderhoud? Bij de waterleidingen en het riool maakt dat in principe niet zoveel uit. Het is niet handig om de waterleidingen in de winter te controleren wanneer het gevroren heeft. In sommige gevallen kan het water in de leidingen dan bevroren zijn.

Voor de CV-ketel ligt dit anders. Je kunt het beste je CV-ketel onderhouden vlak voor en na de winter. Zo weet je of je CV-ketel de winter overleefd heeft en of het de komende winter gaat overleven. Het is erg belangrijk om je CV-ketel te onderhouden, want je wilt natuurlijk niet zonder warm water en verwarming komen te zitten de in de winter.

Wat zullen we precies gaan doen?

Wanneer we over onderhoud praten, praten we over het controleren van de waterleidingen, het riool en CV-ketel. Op het moment dat uit de controle blijkt dat er iets niet goed is, kunnen we direct handelen. Soms kiezen we voor een reparatie en soms moeten er dingen vervangen worden. Dat bespreken we samen met jou, zodat we zeker weten dat onze plan van aanpak de beste is. Mocht je je waterleidingen, het riool of je CV-ketel een onderhoudsbeurt geven, neem dan contact met ons op.

Om terug te keren naar de homepage —-> www.loodgieterinutrecht.com

Hoe kies je een goede loodgieter aan voldoen?

Een loodgieter kiezen kan een hele opgave zijn. Je hebt namelijk niet vaak een loodgieter nodig, dus je hebt er weinig ervaring mee. Daarbij weet je niet of je elke loodgieter wel kunt vertrouwen. Er zijn er namelijk zoveel. Hoe kies jij de juiste uit voor een lekkage, problemen aan je CV-ketel of voor verstoppingen? In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je het beste een betrouwbare loodgieter kan uitkiezen.

Waar moet een betrouwbare loodgieter aan voldoen?

Op het internet bieden veel mensen of bedrijven zich aan als loodgieter. De keuze is dus reuze. Om er zeker van te zijn of deze mensen hun werk goed verrichten zou je kunnen nakijken of de persoon of het bedrijf lid is van een branchevereniging, zoals bijvoorbeeld VLOK of UNETO-VNI. Deze branchevereniging controleer de loodgieters en verplicht hen om aan bepaalde voorwaarde te voldoen. Zo weet je dus zeker dat de loodgieters aan de strenge eisen voldoen.

Een andere goede manier (wanneer je het niet helemaal vertrouwd) is het nachecken van het KVK. Via de website van het KVK kun je namelijk kijken of het bedrijf überhaupt bestaat en of de contactgegevens overeen komen.

Welke eisen stel jezelf aan een loodgieter?

Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Wat vind je zelf belangrijk? Ben je op zoek naar de goedkoopste prijs of is de service voor jou veel belangrijker? Het beste is om de ervaringen van familie en je vrienden om je heen te vragen. Op het internet kunnen loodgieters namelijk van alles beloven, maar je weet nooit of ze dit ook nakomen.

Zo beloven wij op onze website dat kwaliteit voorop staat. Dat we perfectie nastreven en bekend zijn met de laatste ontwikkelingen. Dit allemaal doen we tegen een schappelijke prijs en we proberen ten alle tijd je problemen zo snel mogelijk op te lossen. Echter weet je pas of deze beloftes waar zijn wanneer je van onze service gebruik maken. Daarom is het goed meningen van anderen raad te plegen.

Andere zaken waar je rekening mee moet houden

Daarbij is het handig om een aantal dingen te weten, voordat je contact op neemt met diverse loodgieter bedrijven. Een aanbetaling is tegenwoordig niet meer nodig. De meeste loodgieter bedrijven werken namelijk met betalingstermijnen of een contract.

Op het moment dat je contact op neemt met de loodgieter is het verstandig je verhaal alvast duidelijk op papier te schrijven. Op deze manier kun je duidelijk het probleem in kaart brengen, zodat de loodgieter weet wat er speelt. Op deze manier worden er ook geen fouten gemaakt in de offerte.

Tot slot, volg je instinct. Als je met mensen praat weet je heel goed welke mensen goede bedoelingen hebben en welke mensen er met de pet naar kunnen gooien. Ben je opzoek naar een loodgieter dan voelen wij ons geroepen om je te helpen. Dus mocht je problemen hebben dan kun je ons altijd bellen om je problemen te bespreken. Dan kijken we er samen na.

Om terug te keren naar de homepage —> Loodgieter in Utrecht

De werkwijze van een loodgieter bij een lekkage

Een lekkage kan over al voorkomen. Een lekkage kun je in de douche hebben of bijvoorbeeld in de keuken. Het komt als iets onverwachts en het zit er aan te komen dat je de ruimte, waar de lekkage zich bevindt, tijdelijk niet gebruikt kan worden.

Deze klussen wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. Om deze reden doe je er verstandig aan om een loodgieter in te huren. Er zijn mensen die dit niet doen omdat het te veel geld kost. Zij proberen het dan zelf te doen. Een flinke meevaller, wat veel mensen niet weten, is dat veel lekkages door de verzekering wordt vergoed. Bij de loodgieter weet je zeker dat de alles goed gebeurt en ook nog een snel ook.

Na het lezen van dit artikel weet je meer over het vak loodgieteren. Je weet hoe wij dagelijks lekkages oplossen en wat onze werkwijze is. Tijdens het repareren van een lekkage maken wij gebruik van een stappenplan. Elke loodgieter behoort gebruikt te maken van deze stappenplan.

Waar zit het lek?

Als je een lekkage wilt oplossen, kan het wel eens handig zijn om te weten waar het lek zit. De eerste stap is dus dat we naar het lek gaan kijken. Het lek kan soms best lastig te vinden zijn. Een loodgieter heeft daarom professioneel gereedschap waarmee de lekkage gemakkelijk en snel te vinden in. Dus op het moment dat je last hebt van een lekkage is het handig om ons in te schakelen. Wij beschikken over de juiste hulpmiddelen en de vereiste kennis. Bij ons weet je dus zeker dat het goed gebeurd.

De waterleidingen controleren

Een lekkage kan veroorzaakt worden door meerdere (kleine) lekkage in de waterleiding. Zodra wij dus een lekkage in de waterleiding hebben gevonden, controleren we dus gelijk of er niet meer scheurtjes in de waterleiding zitten. Met deze werkwijze hopen wij nieuwe lekkages voor te zijn en uit te bannen.

Het kan zijn dat het waterleidingennetwerk verouderd is. Het is goed om hier op tijd achter te komen, zodat je in de toekomst niet voor verassingen komt te staan. Wanneer je vermoed dat je waterleidingen oud zijn en wat extra aandacht nodig hebben, is het handig ons te bellen zodat wij kunnen kijken wat er precies aan de hand is.

Wie regelt het verzekeringswerk?

Hier helpen wij je graag mee. Dit is namelijk geen werk wat je dagelijks doet en aangezien dit voor ons wel dagelijks werk is helpen we je graag een handje. Samen kijken we op hoeveel geld je recht hebt en nemen we contact op met jouw verzekering. Ook leggen we je uit hoe je het beste je geld terug kan claimen.

We hopen dat het stappenplan hierboven nu duidelijk is. Door deze stappen langs te gaan hopen wij de beste service aan je kunnen leveren. Ons team staat graag garant voor jouw problemen betreft lekkages, verstoppingen en problemen met de CV-ketel.

Tot slot

Een andere belangrijke stap die jezelf kan uitvoeren wanneer je een lekkage ontdekt, is het uitzetten van de hoofdkraan. Dit lijkt misschien een logische stap, maar veel mensen denken hier niet aan. Hierdoor heeft het water vrij spel en kan de lekkage al gauw veel waterschade veroorzaken.

Om terug te keren naar de homepage —> loodgietersbedrijf in Utrecht

De geschikte CV-ketel

De CV-ketel houdt er een keer mee op. In de meeste gevallen doe je er goed aan de CV-ketel te vervangen. Wanneer je van plan bent een nieuwe CV-ketel te kopen is het verstandig een nieuwe CV-ketel te kopen. Er zijn namelijk veel verschillende CV-ketels beschikbaar, waardoor het lastig is de juiste uit te kiezen.

Dingen waar je op moet letten

Wat zijn je behoeften? Dat is een goede vraag om eerst zelf te beantwoorden. Schrijf het desnoods thuis in een kladblokje. Deze vraag laat je bewust nadenken wat je precies wil. De eerste behoeften zijn natuurlijk dat je warm water en een werkende verwarming wil. Je wilt dat de CV-ketel in de winter gewoon zijn ding doet. De CV-ketel moet geschikt zijn voor een gezin van vijf personen. Probeer dit voor jezelf allemaal in kaart te brengen. Het is dan gelijk ook goed om even over je budget na te denken.

Hoeveel geld ben je aan een CV-ketel kwijt?

Zoals we je eerder verteld hebben zijn er heel wat diverse soorten CV-ketels verkrijgbaar. Zo zijn er CV-ketels die bedoelt zijn voor grote panden en ketels die veel energie besparen. Daarom is het lastig om je een indicatie te geven wat betreft de prijs. Maak van te voren van het internet gebruik om prijzen met elkaar te vergelijken. Ook wanneer je van plan bent om een CV-ketel in een winkel te koken, kan het handig zijn om dit te doen. Wij adviseren altijd om wat meer aan de CV-ketel te besteden, zo weet je zeker dat die je in de toekomst niet in de steek laat. Dat gaat je namelijk alleen maar meer geld kosten.

De capaciteit van de CV-ketel

Hoe groot je huis is en uit hoeveel personen je gezin bestaat zijn belangrijke factoren om de benodigde capaciteit te bepalen. Het is vaak ook beter om een wat grotere capaciteit te nemen dan noodzakelijk. Op deze manier weet je dat je altijd over voldoende capaciteit beschikt om je huis te verwarmen en jezelf van warm water te voorzien.

Duurzaamheid

Voor sommige mensen is duurzaamheid erg belangrijk. Als dit zo is, kun je er voor kiezen om een duurzame CV-ketel uit te kiezen. Vaak betaal je hier wel wat meer voor, maar dit kan zich in de toekomst altijd terug betalen. Je kunt dan namelijk geld besparen om je energie- en waterrekening.

Het aanbod aan CV-ketels

Op het moment worden de VR-,HR en HR E-ketel aangeboden. Het is voor jou belangrijk dat je de ruimte goed gebruikt, zodat niet alle warme verloren gaat. Het kan namelijk zo zijn dat je CV-ketel niet zuinig werkt, waardoor het warmte die je goed had kunnen gebruiken bijvoorbeeld de schoorsteen in gaat. Dit is natuurlijk het laatste wat je wil, want dat is zonde van de warmte en je geld. De VR-ketel levert in dit geval voldoende warmte en een HR-E ketel staat garant voor 100% warmte (hoog rendement).

Ben je dan plan om een CV-ketel aan te vragen, vergeet dan niet ons in te schakelen. Wij helpen je namelijk graag bij het kiezen van de CV-ketel die het beste bij je past.

Om terug te keren naar de homepage —> loodgieter Utrecht

Op welk moment kun je het beste een loodgieter inschakelen?

Het grootste gedeelte van de huishoudens schakelt pas een loodgieter is wanneer er zich problemen voor doen. Ze hebben te maken met een lekkage, een verstopping of een probleem met de CV-ketel. Slechts een klein deel schakelt een loodgieter in voor onderhoud.

De meeste mensen zijn het liefst zo weinig mogelijk geld kwijt aan een loodgieter. Dit is te begrijpen, want je kunt je geld natuurlijk beter besteden. Om deze reden kiezen de thuisklussers ervoor om het onderhoud zelf te verrichten en de problemen zelf op te lossen. De meeste mensen onderschatten vaak de moeilijkheidsgraad van de klus. Een klus zoals het repareren van een lekkage vereist namelijk kennis van zaken en de juiste gereedschap.

Voor de mensen zelf is het ook lastig om te bepalen in welke situatie ze nou precies een loodgieter nodig hebben. Om deze reden schrijven wij een artikel en brengen we de situatie dat je het beste een loodgieter in kunt schakelen, graag voor je in beeld. Bij twijfel kun je ons altijd bellen of mailen.

Er is geen warm water

Een koude douche is natuurlijk niet prettig. Helemaal niet als winter op dat moment het seizoen is. Hier kunnen verschillende oorzaken achter zitten, waardoor het voor iemand zonder enige vakkennis lastig te bepalen is waar hij het probleem moet zoeken. Het kan bijvoorbeeld aan de boiler liggen of een onderdeel van de verwarming wat kapot is. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de oorzaak.

De boiler moet vervangen worden

Ook de boiler houdt er een keer mee op. In de meeste gevallen is het dan het beste om hem te vervangen om je problemen (en geld) in de toekomst te besparen. De loodgieter is een man met kennis en hij is de aangewezen persoon om je van advies te voorzien. Het installeren van boilers wordt bij ons altijd gedaan met garantie.

De waterdruk is er niet meer

Als de waterdruk er mee opgehouden is, kan dit komen door een opeenhoping aan water in één van de leidingen of door het verkeerd installeren van de leidingen. De oorzaak is vaak lastig te vinden. Een loodgieter doet dit dagelijks en heeft niet veel tijd nodig om het probleem te vinden. Wil je zeker weten dat dit probleem op een goede wijze wordt opgelost dan doe je er verstandig aan om een loodgieter langs te laten komen.

Een niet werkend riool

Ook in het riool kunnen er problemen voor doen. Dit zijn vaak niet de leukste problemen, omdat er in de meeste scenario’s een onaangename geur vrijkomt. Voor het oplossen van problemen aan het riool heb je professioneel gereedschap nodig en moet je weten wat je doet. Wij, van loodgieters Utrecht, voldoen aan deze vereisten en komen je dan ook graag een handje helpen om de problemen op te lossen.

Bevroren waterleidingen

De leidingen kunnen in de winter bevriezen. Je zou dan zelf een poging kunnen om de waterleidingen zelf te ontdooien. Dit kun je doen middels warm water of door een föhn te gebruiken. Op het moment dat er scheuren in de leidingen zichtbaar zijn, is het een verstandig keus om contact op te nemen met een loodgieter. Op deze manier kun je namelijk lekkages voorkomen.

Heb jij last van één van de genoemde problemen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je namelijk graag.

Om terug te keren naar de homepage —> www.loodgieterinutrecht.com